Garay Nagy Tamás honlapja

"Mi papok vagyunk. Thália papjai. Teljesen mindegy, hogy az esztergomi bazilikában vagy Hajdúhadházon prédikálok. Lehet, hogy a fővárosban szebbek a miseruhák, lehet, hogy néha több fény ragyog be a távoli templomokba, de az Isten az egy."

1961. december 17-én született Debrecenben, Nagy Tamás néven. Nevét a Fősikola elvégzése után változtatta Garay Nagy Tamásra, melynek története és származása családi eredetű:

 

"Nagyapám Garay Nagy Sándor volt; szabómesterként dolgozott Körösladányban. A cég tönkrement, ő eladósodott, s ettől kezdve már csak Garasos Nagyként emlegették a falubeliek. Annyira szégyellte, hogy elköltözött, s még a Garay nevet is elhagyta. A négy fiú már csak a Nagy vezetéknevet örökölte – közöttük az édesapám is"

 

Pályája elején dolgozott kellékesként - közben a Dolgozók Gimnáziumát végezte -, volt csoportos szereplő, majd rendezőasszisztens Pinczés István mellett. Harmadik próbálkozásra nyert sikeres felvételt  a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, a Kerényi Imre és Huszti Péter vezette osztályba. 1988-ban végzősként hívták Szegedre, Pécsre, Zalaegerszegre, Békéscsabára, végül mégiscsak szülővárosába tért vissza, oda, ahonnan indult, s ahol annyi támogatást kapott szüleitől. Abba a színházba, ami számára a nagybetűs Színházat jelentette, s melynek immár 20. éve tagja.

 

Szerettel köszöntjük színházunkban! 

images.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 14
Heti: 86
Havi: 4
Össz.: 39 088

Látogatottság növelés
Oldal: Biográfia
Garay Nagy Tamás honlapja - © 2008 - 2021 - garaynagytamas.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »